Perttu Pulkkinen - perusteltua näkemystä etsimässä Totuus on tuolla jossakin. Jospa ilo olisi elämän todellinen olemus.

Näin terrorismin lisääntyminen voidaan ehkäistä Suomessa

On viisaampaa olettaa, että sekä islamistinen  terrorismi että mielenterveysongelmista johtuva väkivalta Suomessa on vaarassa lisääntyä, kuin vain olla ja odottaa mitä tapahtuu. Tässä on mielestäni ytimekäs strategia.

 • Mielenterveyspalvelujen vahvistaminen 15-29 vuotiaille miehille.
 • Kristillisen eetoksen vahvistaminen koko yhteiskunnassa, eri tasoilla.
 • Ennaltaehkäisevä profiloiva poliisin tutkintatyö, niin ikävältä kuin se kuulostaakin.
 • Seuraavien paikkojen turvallisuuden vahvistaminen:
  • koulut ja oppilaitokset
  • ostoskeskukset ja torit
  • kirkot
  • lomakohteet
  • eduskuntatalo
  • lentokentät, lentokoneet, junat, juna-asemat
 • Median osallistuminen arvojenrakennustalkoisiin. Ei ymmärretä, että kansalaisten viihdyttäminen aivottomiksi kuluttajiksi ei riitä, vaan ihmiset etsitä yhä jotain arvoista kumpuavaa sisältöä ja merkitystä elämälleen. 
 • Tiukka maahanmuuttopolitiikka islamilaisten maitten osalta.

Missään em. kohdassa ei olisi nyt varaa lipsua, vaan paketti olisi pidettävä kasassa joka tasolla. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Reijo Jokela

"On viisaampaa olettaa, että sekä islamistinen terrorismi että mielenterveysongelmista johtuva väkivalta Suomessa on vaarassa lisääntyä",
Jospa nyt ensin odotetaan sitä ensimmäistä islamistista terrori-iskua Suomessa, ennen kuin aletaan puhua islamistisen terrorin lisääntymisestä.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Miksi mielestäsi on viisaampaa odottaa kuin aktiivisesti ennaltaehkäistä? Ajatteletko, että Suomessa ei ole potentiaalisia tai aktuaalisia isisläisiä eikä tänne voi heitä eksyä?

Entä jos Ranskassa ei olisi odotettu, vaan osattu odottaa ja valmistautua? Kaikki tapahtui käsittääkseni siellä aika lailla "puun takaa".

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Eikö olisi hyvä ennaltaehkäistä kristittyjen terrorismia? Eihän täällä tähän asti muut olekaan vielä terrorisoineet. Ketä ne tähänastiset ja tuleva kouluampujat ovat?

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Provoksi katsoisin tämän, mutta vastataan. Tokikin kristillinen terrorismi on oksymoroni, sitä ei määritelmän mukaisesti voi olla olemassa, vain korkeintaan täysin harhaoppista kristillistaustaista lahkolaista terrorismia, kuten Waco, Jonestown ja jossain mielessä Brejvik.

Kukaan kouluampuja ei tietääkseni ole ilmoittanut kristillisyyteen viittavaa motiivia?

Niin tai näin, kaikenlaista väkivaltaa olisi hyvä pyrkiä ennaltaehkäisemään, vaikkei siinä koskaa voi täysin onnistua.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyllä IRA terroristeille ainakin katolinen usko oli yksi punainen lanka heidän toiminnassaan. Muun muassa sen puolesta he sanoivat taistelevansa.

Toisaalta kaikki ne muslimit, joiden kanssa henkilökohtaisesti kasvokkain olen keskustellut, ovat olleet sitä mieltä, että kukaan terroristi ei voi olla oikea muslimi, "koska Allah kieltää tappamisen".

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen Vastaus kommenttiin #18

Siihen nähden hämmentävää, että Muhammad vannotti seuraajiaan osallistumaan tarvittaessa uskonsotaan.

https://en.wikipedia.org/wiki/Second_pledge_at_al-...

“Blood is blood and blood not to be paid for is blood not to be paid for. I am of you and you are of me. I will war against them that war against you, and be at peace with those at peace with you."

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #19

Uskon asioissa on aina paljon hämmentävää ja on havaittavissa, että jokaisessa uskonnossa esiintyy erilaisia fraktioita, jotka noudattavat ristiriitaisen oppikirjansa kohdalla sieltä erikseen poimittuja neuvoja jättäen muut huomioimatta. Harva kristitty Suomessakaan on sitä mieltä, että "noitavaimot pitää tappaa".

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen Vastaus kommenttiin #20

Kristityt nojautuvat uuden testamentin etiikkaan, ja varmasti tiesit tämän. Vanhasta testamentista on poimittu lähinnä 10 käskyä.

En silti halua missään nimessä kiistää, etteikö uskonasioissa olisi joskus hämmentävyyksiä ja ylilyöntejä myös kristillisellä puolella.

Yleensä ihminen, joka on saanut rakkautta, turvallisuutta, monipuolisia virikkeitä, hyväksyntää jne. lienee turvassa myös uskontojen ylilyönneiltä.

Olisi myös mielenkiintoista tutkia uskonnollisuutta, rationalisuutta, ja "sydämellisyyttä" jne. eli erilaisia pohjavireitä, mistä ihmiset synnyttävät oman elämäntapansa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #22

Vasta viimeisten parin vuosikymmenen aikainen somekeskustelu ja kiistely eri uskontojen sisällöstä on tuonut mukanaan fundamentalistikristittyjen Vanhan Testamentin kiistämisen. Raamattu on kuitenkin yksi kirja ja sitä on kautta aikojen pidetty kokonaisuudessaan kristittyjen pyhänä kirjana, jumalan sanana. Missä vaiheessa päätettiin, että se on vain arkaistinen koriste Uuden Testamentin rinnalla?

Uudesta Testamentista voisi siteerata myös:

Matt. 10:34
Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle; en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #23

Tai mitä mieltä olet tästä:

Luukas 14:26: "Jos joku tulee minun tyköni eikä vihaa isäänsä ja äitiänsä ja vaimoaan ja lapsiaan ja veljiään ja sisariaan, vieläpä omaa elämäänsäkin, hän ei voi olla minun opetuslapseni."

Reijo Jokela

"Miksi mielestäsi on viisaampaa odottaa kuin aktiivisesti ennaltaehkäistä"?
En ole tuollaista ilmaissut, vaan yritin ilamaista, että on turhaa puhua islamististen iskujen lisääntymisestä, kun ensimmäistäkään ei ole tapahtunut. On siis harhaanjohtavaa luoda mielikuvaa siitä, että Suomessa iskuja olisi tapahtunut.

"mielenterveysongelmista johtuva väkivalta Suomessa on vaarassa lisääntyä",
Mihn tällainen väite perustuu. Mielenterveyongelmaiset eivät pääsääntöisesti ole väkivaltaisia, enkä ole mistään lukenut, että tuossa olisi tapahtunut minkäänlaista muutosta. Jos muistetaan vielä korrelaation ja kausaliteetin ero, niin vaikea tuota väittämääsi on uskoa.

Lisätään nyt vielä sananen tuosta kirkkojen turvallisuuden parantamisesta. Kirkoissa ei tietääkseni ole tapahtunut yhtään terroritekoa. Sen sijaan kirkkojen turvalillisuutta tulisi kyllä lisätä, mutta ilman minkäänlaista terrorikytkentää. Nimittäin paloturvallisuutta. Jo lyhyenkin historian tutkiminen osoittaa, että suomalaisia kirkkoja uhkaava vaara on ihan jotakin muuta, kuin terrorismia. Nimittäin ihan suomalaiset pyromaanit ja idioottimaisuuttaan kirkkoja polttavat, sekä laiminlyöty paloturvallisuus, jonka kuntoon hoitaminen on kirkon omissa käsissä.

"Tokikin kristillinen terrorismi on oksymoroni, sitä ei määritelmän mukaisesti voi olla olemassa",
Aborttiklinikoiden iskut juontavat täysin kristinuskosta ja raamatusta.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Kirjoitan usein aika nopeasti ja silloin sanavalinnoissa voi jäädä toivomisen varaa. Olet oikeassa ettei Suomessa ole ollut vielä islamilaista terrorismia. Mutta Supon arviot ja Orpon kommentit antavat ymmärtää että riski on olemassa. Siksi kannatan sitä että riskin realisoituminen on poliisin yms. työhypoteesi.

Kouluissa yms. paikoissa voidaan mm. tarkistaa, mikä on vahtimestareiden valmius hyökkääjän taltuttamisessa. Ehkä näin tehdään, en tiedä.

On huomioitava, että "onnistuneiden" väkivallantekojen ja niiden saaman mediajulkisuuden myötä kynnys tehdä uusia on saattanut madaltua eli sisäiset moraaliset tms. estot poistua. Väkivalta on arkipäiväistynyt.

Mitä jenkkien aborttiklinikkaiskuihin tulee, ne ovat tietenkin täysin tuomittavia. Olet varmasti oikeassa että valitettavasti niillä on ollut kytköksiä kristillisinä itseään pitäviin piireihin tai henkilöihin. Onneksi näitä ei ole Suomessa. Väkivalta on tuomittava mahdollisimman yksiselitteisesti.

Reijo Jokela

"valitettavasti niillä on ollut kytköksiä kristillisinä itseään pitäviin piireihin".
Väärin. Ne ovat kristillisten tekemiä iskuja uskontonsa innoittamina. Aivan kuten nuo Euroopan iskut ovat muslimien tekemiä uskontonsa innoittamina.
Vastaanottokeskusten murhapoltot ovat äärioikeiston/uusnatsien tekemiä ideologiansa innoittamina.
En ymmärrä miten terrorismin vastaisessa taistelussa voidaan mitenkään saada mitää tuloksia, jos edes syitä ei voida poliittisen korrektiuden takia sanoa ääneen. Mielenterveysasioiden sotkeminen terrorismiin on ensinnäkin väärin. Toisekseen se on vain yritys viedä huomio pois todellisista syistä. Toinen on syrjäytymismantra, joka ei ole mitään muuta kuin rahankeräyskeino.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen Vastaus kommenttiin #11

Ymmärsit väärin, mitä tarkoitin. Kyse ei ole siitä, että haluaisin kiistää tilanteet, joissa kristinuskon vääristyneen tulkinnan "innoittamana" on tehty väkivaltaa. Kyse on juuri kaivatusta selkeästä tuomitsemisesta: tämä EI ole kristillisyyttä. Kristillisyyys loppuu samantien kuin terrorismi alkaa.

Uusi testamentti on varsin yksiselitteinen väkivallan tuomitsemisessa. Uutta testamenttia arvostavien kunnon kristittyjen eetos on uuden testamentin eetos.

http://www.uskon.fi/html/uskonnon_vakivalta.html

AINOA kohta, mitä Uudessa testamentissa on kritisoitu tietääkseni väkivallan osalta, on kun Jeesus ajoi kauppiaat temppelistä ruoskaa käyttäen. Raamatussa ei ole lisätietoa, mihin ruoska osui, uskon sen osuneen vain lattiaan ja pöytiin.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #13

"Kyse ei ole siitä, että haluaisin kiistää tilanteet, joissa kristinuskon vääristyneen tulkinnan "innoittamana" on tehty väkivaltaa. Kyse on juuri kaivatusta selkeästä tuomitsemisesta: tämä EI ole kristillisyyttä. Kristillisyyys loppuu samantien kuin terrorismi alkaa".
"vääristyneen tulkinnan" Tässäpäs se ongelma juuri on. Kuka määrittelee tuon oikean tulkinnan? Sinun tulkintasi on aivan yhtä vääristynyt kuin heidän, jos heiltä kysytään. Kun ihminen ulkkoistaa oman järjen käytön satukirjojen tulkitsemisille, niin on vaaran, että tulee sitten näitä tulkitsijoita, jotka saavat nuo omien aivojensa käyttämiseen kykenemättömät tekemään mitä tahansa heidän ohjeidensa mukaan. Tarvitaa vain yksi hullu tulkitsija ja aivottomien joukko ja veri lentää. Kaava on sama kaikissa uskonnoissa ja ideologioissa.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen Vastaus kommenttiin #14

Toki tuollainen kuvaamasi vaara on (vaikka en pidä Raamattua satukirjana) ja sekin on otettava huomioon. Omaa järkeä ei tule aliarvoida. Tuolla linjalla kuitenkin vaihtoehtona olisi vain ateismi yhdistettynä "vakaumukselliseen vakaumuksettomuuteen" ellei rationalismia lasketa vakaumukseksi. Koen itse arvostavani järjenkäyttöä joten sitä en lähde vastustamaan.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tässä puhutaan nyt mielenterveysongelmien suhteesta väkivaltaan ja terroritekoihin. Itse ajattelisin kuitenkin syrjäytymisen olevan se suurin syy useampaan ihmisen tekemään julmuuteen ja pahaan maailmalla.

Toimeliaalle, työteliäälle ja läheisistään välittävälle ei jää sijaa eikä aikaa terrorismin hölynpölyyn.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Mielenterveysongelmat ja syrjäytyminen ovat usein rinnakkaisilmiöitä. Osittain sama asia katsottuna eri näkövinkkelistä. Se on syrjäytymistä jos tyypillä ei oo rahaa, työtä, kämppää eikä kunnollisia kavereita ja se mielenterveysongelma jos masentaa. Ja kun masentaa niin ajattelee ettei voi saada rahaa, työtä, kämppää(toivottavasti kuitenkin saa edes kunnollisia kavereita).

Reijo Jokela

"kuitenkin syrjäytymisen olevan se suurin syy useampaan ihmisen tekemään julmuuteen ja pahaan maailmalla".
Tuo syrjäytysmisvale on luotu ainoastaan sen vuoksi, että sen avulla voidaan kerätä yhä kasvavia summia asian parissa leikkimiseen.
Nytkin Ranskan kirkkoteurastajan sisko on lääkäri ja äiti professori. Paljonko tällaiselle perheelle tulisi vielä lykätä yhteiskunnalta rahaa ja tukitoimia, että tuollaista tekoa ei olisi tapahtunut. Niin kauan kuin terrorismin syitä etsitään mistään muuualta, kuin tekoihin motivoivasta uskonnosta/ideologiasta on varmaan, että terrorismin vastaiseen toimintaa käytetyistä verovaroista suurin osa menee aivan muuhun leikkimiseen, kuin terrorismin vastustamiseen.
On todella harvinaista, että terroriteon tekijä olisi syrjäytynyt. Näin on ollut aikaisemmin ja näin on nyt.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tarkoitin lähinnä syrjäytymistä ja köyhyyttä lähtijän omassa lähtömaassa, joka on muuttoliikkeen keskeinen tekijä ja syy. Syrjääntyneisyys on kuitenkin usein maahanmuuttajan todellisuutta myös uusissa olosuhteissa. Tästä voisi esimerkiksi mainita vaikkapa Ranskan Marseillen kaupungin.

"On todella harvinaista, että terroriteon tekijä olisi syrjäytynyt. Näin on ollut aikaisemmin ja näin on nyt."

ISIS:n voimavara on syrjäytyneet ja vinksahtaneet ulkomaalaiset toimijat.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #12

"ISIS:n voimavara on syrjäytyneet ja vinksahtaneet ulkomaalaiset toimijat".
Eivät ole. Useimmat käyvät moskeijoissa, ovat mukana islamilaisissa yhteisöissä, ja ovat osa kansainvälistä verkostoa. Syrjäytynyt ei näitä ole, vaan häneltä puuttuu sosiaalinen viiteryhmä ja hän on usein vailla minkäänlaista verkostoa. Kysymys ei ole syrjäytymisestä, vaan siitä, että uskonnon innoittamina hakeudutaan tietoisesti ryhmiin, jotka eivät elä demikratian pelisääntöjen mukaan. Terrorismi on AINA tietoinen valinta, eikä syrjäytymisellä ole asian kanssa mitään tekemistä. Syrjäytyminen on ainoastaan keppihevonen, jolla kerätään rahaa puuhasteluun.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen Vastaus kommenttiin #15

Onko vielä oikeastaan edes tarpeeksi tietoa Euroopan isisläisistä, vai vain enemmän tai vähemmän valistuneita arvauksia ja joitakin harvoja tapauksia kenties joista myös tietoa? Onko todella luotettavaa tilannekuvaa olemassa?

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #16

"Onko todella luotettavaa tilannekuvaa olemassa"?
Mielestäni kahdella taholla on. Tiedustelupalveluilla ja seurakuntien imaameilla. Ensimmäinen taho ei kaikkea tietoaan julkista syistä, jotka ovat helposti tajuttavissa. Jälkimmäisellä taholla taas on omat syynsä.

Toimituksen poiminnat