Perttu Pulkkinen - perusteltua näkemystä etsimässä Totuus on tuolla jossakin. Jospa ilo olisi elämän todellinen olemus.

Vain yksi piin likiarvo on oikea

... mutta emme tule koskaan tietämään sitä.  Tiedetään kuitenkin jo yli 13 biljoonaa desimaalia, joten ei ole vaarana, että ympyränmuotoisten talojen väliseinistä tulisi vääränmittaisia tai ympyrästä soikio. Voimme siis elää tyytyväisina tämä riittävän tiedon kanssa.

Piin likiarvo 3 on jo vanhassa testamentissa Kuningasten kirjassa. Ei ihmekään, että luonnontieteistä viehtyneet vapaamuurarit ovat ottaneet idolikseen kertomuksessa olevat Hiramin.

Hiram valoi myös pyöreän altaan, jota kutsuttiin mereksi. Se oli reunasta reunaan kymmenen kyynärän levyinen, korkeutta sillä oli viisi kyynärää, ja vasta kolmenkymmenen kyynärän pituinen mittanuora ulottui sen ympäri.

(I. Kun. 7:23)

Jossain määrin samanlainen tilanne on mielestäni länsimaisssa kristinuskon suhteen, vaikka tästä kaikki eivät olisikaan samaa mieltä. Jumala on ilmoittanut meille monin tavoin itsensä: Raamatussa, luonnossa ja toisten ihmisten kautta. Jumala säilyy kuitenkin Jumalana, emmekä saa viimeistä desimaalia selville koskaan tässä ajassa. Mutta voisimme tyytyväisinä elää sen ilmotustiedon kanssa, mikä Raamatussa on:

 Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.

(1. Joh. 3:16)

Riittäisikö se meille? Toisille nähtävästi riittää ja toisille taas ei.

Toisaalta Raamattu lupaa  niinkin, että Kristuksen tunteminen on tietoa suurempi asia:

Rukoilen, että hän sanomattomassa kirkkaudessaan hengellään vahvistaisi ja voimistaisi teidän sisäistä olemustanne. Näin Kristus asuu teidän sydämissänne, kun te uskotte, ja rakkaus on elämänne perustus ja kasvupohja. Silloin te kykenette yhdessä kaikkien pyhien kanssa käsittämään kaiken leveyden, pituuden, korkeuden ja syvyyden,  ja voitte tajuta Kristuksen rakkauden, joka ylittää kaiken tiedon. Niin Jumalan koko täyteys valtaa teidät.

(Ef. 3:16-19)

Hyvää kesänjatkoa kaikille, Luojan luomassa maailmassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Hyvä kirjoitus. Seuraavaa kohtaa ole ihmetellyt:

"Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän."

Sen ymmärrän että Kaikkivaltas tykkäsi meistä niin paljon että halusi pelastaa meidät. Mutta Hän joutui antamaan maksuksi eli uhraamaan Poikansa jollekin taholle. Keneltä Kaikkivaltias "osti" sielumme pelastusmahdollisuuden? Kenen hallussa ne sielut olivat aiemmin olleet?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo on Raamatun suuri mysteeri. Vastausta ei kerrota. Ainoaksi loogiseksi mahdollisuudeksi (ellei mitään muuta ilmoiteta) jää siis se, että Jumala itse oli niin verenhimoinen, että uhrasi itselleen oman poikansa, jotta ihmiskunnan ei olisi tarvinnut luovuttaa hänelle omaa vertaan.

Toimituksen poiminnat