Perttu Pulkkinen - perusteltua näkemystä etsimässä Totuus on tuolla jossakin. Jospa ilo olisi elämän todellinen olemus.

Luontaisesti raitis juhannus

Juhannusta on mukava viettää, jokainen viettää sen omalla tavallaan. Hienoa on, jos on mukavaa, ja kun myös läheisillä on mukavaa. 

Elämä saattaa tuntua niin hienolta jutulta, että se on hienoa selvinpäinkin. Silloin alkoholin tuoma lisäarvo on pienempi tai jopa olematon. 

Itse koen elämän aika mahtavaksi, humalluttavaksi seikkailuksi.  "Humallun" jopa parhaista viraalivideoista - tarkoitan videoita, joissa ihmiset tekevät mitä uskomattomampia temppuja, kuten heittävät pingispalloja juomalasiiin monien pomppujen kautta tai tekevät voltteja maastopyörällä.

Grillaaminen takapihalla on myös humalluttavan mukavaa. Siinä ei tarvita erityistä taitoa, vaan tumpelokin onnistuu.

Uiminen on tältä kesältä vielä kokematta, riippuu mm. juhannuksen säitten kehityksestä, mikä on asiantila maanantaihin mennessä.

Kuuntelen väläyksiä helluntailiikkeen juhannuskonferenssista Keuruulla nettiradion kautta: http://www.radiogospel.fi/ Hiukan harkitsen siellä käymistä itsekin, matka on kuitenkin aika pitkä.

Mahtavan hyvää juhannusta aivan jokaiselle! Myös luontaisesti raitista juhannusta niille, joille se tie käy.

EDIT: alla musavideota! Voi onnen päivää!

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ootkos ajatellut että liberaalit valistusajatelun omaavat tahot paljon paremmin siirtyvät maltilliseen alkoholin käyttöön kuin arvokonservatiivit. Toimi Kankaannuemet ja duunari kopsunsa ansaitsee ja kaikki muu yököttävä ei edistä hallittua alkoholinkäyttöä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Uskonnolla voi selvästi korvata viinan aiheuttamat hallusinaatiot ja henkisen riippuvuuden. Hyvää ja raitista juhannusta sinulle. Minäkin meinaan olla ajokunnossa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tämä on jo neljäs viinablogi vuorokauden sisällä. Onpas alkoholilla Suomessa vielä stigmaa jäljellä.

Vanhan eurooppalaisen alkoholikulttuurin maissa ei alkoholista kirjoiteta yhtään blogia eikä asia tule mitenkään mieleen vaikka olisi millaisia juhlapäiviä tiedossa. Niissä suhtaudutaan myäs humaltumiseen huomattavasti negatiivisemmin ja ongelman ilmentäjänä vakavammin kuin Suomessa, jossa alkoholi näköjään vieläkin ensimmäiseksi tuo mieleen juuri tuon humaltumisen. Näin ei asian todellakaan tarvitsisi olla.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

J.K.> ....Suomessa, jossa alkoholi näköjään vieläkin ensimmäiseksi tuo mieleen juuri tuon humaltumisen....

ooo

Kyllä sen ymmärtää siltä pohjalta että Suomessa on 300 000- 500 000 ihmistä, jotka ovat vaikeuksissa alkoholin kanssa. Useimmiten siis yhden ryypyn jälkeen elimistä alkaa huutaa lisää. Ja kun tiedetään, että yksi paljon juova vaikuttaa 10- 20 ihmisen elämään voimakkaasti.

En vastusta haitatonta alkoholin käyttöä.

Kuulun siihen joukkoon, joka uskoo että krapularyyppy on merkki alkoholismista tai alkavasta alkoholismista.

Hyvää Juhannuksen jatkoa kaikille!
Täällä on aatto vasta tiistaina. Kaveri Norjasta soitti ja väitti että Norjassa ei vietetä Juhannusta ollenkaan. Jäin vähän miettimään, mitenkähän tuo lie?

Erkko Korppaanmäki

lasketaan esittämistäsi luvuista:
500.000 ihmistä "vaikuttaa voimakkaasti" 20 ihmisen elämään = 10.000.000 "vaikutettua". Kun vähennämme nämä "vaikuttajat" Suomen väkiluvusta (5,5M - 0,5M) herää kysymys ovatko nämä ylimääräiset 5.000.000 "voimakkaasti vaikutettua" kenties Ruotsissa, Norjassa, Venäjällä vai kenties Argentiinassa ja miten tämä voimakkaasti vaikuttaminen rajojen yli tapahtuu?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"krapularyyppy on merkki alkoholismista tai alkavasta alkoholismista."

Ehkä joskus kuitenkin se on vain rempseän porukan mukana menemistä vaikkapa etelän lomalla. Silloin se nautitaan uhitellen, ei epätoivoisesti kädet täristen.

Erkko Korppaanmäki

Esimerkiksi terapeutti Tommy Hellstenin näkemyksen mukaan aikuisiän ahdasmielinen uskonnollisuus on oire aivan samasta lapsuuden traumasta, kuin alkoholismi tai työ- ja menestysriippuvuus. Ehkäpä siksi onkin tavallista, että uskonnon harjoittajat projisoivat oman persoonansa sosiaalisia heikkouksia juuri alkoholiin.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Riippumatta mitä vanhassa eurooppalaisessa alkoholikulttuurissa mielletään, meinaan itse korkata sisupotun sen vuoksi että tulen änkyräkänniin.
Vetelen viinaa sen aikaa kun tulen tajuttomaksi.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#5
Meinaatko että sitä varten viinaa tehdään, että sinä ja muut saatte vetää tajun kankaalle?
Jos tulee morkkis, jotakin on vialla.

No... jos otat ota taksi, äläkä ota aamulla
enää.

Hyvää Juhannuksen jälkeistä aikaa

Toimituksen poiminnat